Hajdinás-zablisztes kenyér

Epres mascarponés torta
április 15, 2019
Töltött zsemle
április 24, 2019

Ez a kenyér lisztkeverékek nélkül készül, csupa egészséges alapanyagból. A technikát (miszerint a tojást érdemes felverni az elején) korábban láttam egy youtube-videón és tényleg könnyebb lesz tőle a tészta. A liszteket egyébként lehet kicsit variálni. Készült már ez zabliszt helyett cirokkal is. És persze lehet a tésztájába is magokat szórni, nem csak a tetejére. A sóval nem érdemes spórolni, mert ezeknek a liszteknek van egy kis édeskés íze (legalább is jelen verzióban) .

gluténmentes kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Közben kimérjük a száraz hozzávalókat egy tálba. Egy másikban a két tojást felverjük. Ha felfutott az élesztő, ezt is beleborítjuk és tovább keverjük a robotgép habverőjével. Végül az egész egy jó habos lötty lesz. :) Ebbe óvatosan beleszórjuk a lisztet. (lehetőleg ne egyszerre zúdítsuk, mert akkor, hiába dolgoztunk!) Innen már a robotgép dagasztó-fejével dolgozunk tovább. A kidagasztott tésztát sütőpapírral bélelt formába tesszük. Ezen a ponton nagyon fog ragadni, de ne adjuk fel! (egy vizes evőkanállal rásegíthetünk) Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk a tésztát duplájára kelni. Végül olajjal lekenjük, tetszőlegesen megszórjuk magokkal és mehet is a sütőbe. 200 fokon kb. 40 perc, de ez persze sütő-függő is...