Répatorta mascarpone krémmel

Három kívánság torta kicsit másképp
március 18, 2019
Vöröslencse főzelék indiai naan kenyérrel
április 2, 2019

Ezt a tortát már a húsvétra hangolódás jegyében készítettem. Madame Loulou bio répatorta keverékét használtam hozzá illetve szintén Madam Loulou mascarponekrémét. Így roppant egyszerű és gyors volt az egész... meg persze látványos és finom is. :) .


gluténmentes répatorta

Először a tortát készítettem el a csomagoláson lévő instrukciók szerint: A vajat a cukorral kikevertem. Beletettem a 4 db tojást illetve a lisztkeveréket, végül pedig a reszelt répát. 165 fokon légkeveréses sütőben sütöttem. A csomagolás 50 percet ír, de nekem ennél picit többre volt szükségem. Érdemes tűpróbát végezni a közepén 50 perc után.


A mascarpone krémhez habverővel kikavartam a port a tejszínnel. Betettem a hűtőbe pihenni 30 percre. Közben a torta is kihűlt. Felvágtam három lapra, betöltöttem, majd kívül is megkentem a krémmel. Jutott bőven mindenhová, pici még maradt is, de azt hamar bekanalaztuk :) Tetejét díszíthetjük kedvünkre dióval, kandírozott répával, marcipánnal...


A receptben felhasznált alapanyagok megvásárolhatók a következő címen: www.allergiamentesen.hu

A recept elkészülését támogatta :